Syftet med kursen är att de studerande ska få en förståelse för systemförvaltarens ansvar och roll i organisationen.
Det övergripande målet är att de studerande får en förståelse hur Lönesystemets processer och organisationen samverkar
Kursen syfte är att ge de studerande fördjupade kunskaper inom löneområdet utifrån ett rättsligt och ekonomiskt perspektiv, för att självständigt kunna hantera lönefunktionens samtliga delar och processer. Kursen betonar ett konsultativt förhållningssätt och ger de studerande stöd att anpassa, utveckla och leverera kvalitet i sitt uppdrag.
Syftet med kursen är att ge de studerande förutsättningar hur man arbetar metodiskt och strukturerat med underhåll och utveckling av Lön- och HRsystem i organisationer. Övergripande mål är att kunna förstå förutsättningar, påverkan av system och organisation vid förändring och optimering.
Syftet med kursen är att ge de studerande förmågan att bedöma behovet av att utveckla och förnya systemstödet i verksamheten samt att planera och kvalitetssäkra system utifrån olika perspektiv. Målet med kursen är att de studerande ska ha kunskap om hur upphandlings- och implementeringsprocesser ser ut samt kunna efterfråga expertstöd
Syftet med kursen är att de studerande ska skaffa sig grundläggande kunskaper om de arbetsrättsliga lagar och avtal som reglerar förhållandena mellan arbetsgivare och arbetstagare.
Målet är att kunna tolka och tillämpa viktiga delar i lag och kollektivavtal som direkt berör en lönespecialists yrkesområde.